dilluns, 11 de maig del 2015

Sant Julià de Vilatorta 09/05/15

Arribem cap allà les 8 del vespre a l'àrea de Vic. Queden poques places i uns joves a la zona de pícnic auguren una nit musical. Bé, per sort a l'enfosquir els de la música marxen. Tot ja està ple.
De bon matí, a les 8, ja comencen a sentir-se els cremadors dels globus aerostàtics. No perden el temps, ara un, tot seguit un altre i així sense parar es van enlairant bombetes de colors. Nosaltres esmorzem i en acabar prenen camí a Sant Julià de Vilatorta, a uns 8 quilòmetres d'on hem pernoctat. Ens dirigim sense pèrdua al Parc de les set fonts. En aquest mateix espai trobarem el centre d'informació del Parc de les Guilleries-Savassona (41.921695, 2.322064).
Recollim informació i iniciem la nostra excursió que correspon a l'itinerari Puigsec, d'uns sis quilòmetres, està perfectament senyalitzat. Per dins de la població amb pegatines grogues i un cop accedeixes al bosc amb fitons de fusta clavats a terra. No té pèrdua. És un itinerari circular, curt i agradable que connecta alguns dels espais d'interès hidrològic que envolten l'entorn de Sant Julià de Vilatorta. Les Set Fonts, la font de Puigsec, la bassa de Puigsec o la bassa del Brudon ens conviden a descobrir diferents formes tradicionals de captació i enmagatzematge d'un recurs tan valuós com és l'aigua.
Boscos mixtes de roure martinenc, alzina i pi roig és possible sentir el cant de la mallerenga o del pit roig o trobar alguna pinya rossegada per un esquirol que vigilant observa des de les alçades. Entre els esbarzers i rosers silvestres dels marges del camps s'amaguen el conill de bosc o la perdiu roja. No han de passar desapercebuts els singulars roures de la pista del Perer o alguns exemplars del protegit boix grèvol que es poden trobar al llarg del recorregut. El Centre d'Informació de Sant Julià de Vilatorta al Parc de les Set Fonts ofereix una magnífica cloenda a aquest  itinerari amb una didàctica exposició sobre els usos de l'aigua.
En acabar vàrem marxar a visitar el poble de Vilanova de Sau on hi ha una esplèndida esglèsia romànica, Sta- Maria (41.948336, 2.386913). Podeu arribar-se fins la mateixa esglèsia amb l'AC i també si voleu podeu visitar l'espai d'informació de les Guilleries-Savassona. Nosaltres en acabar el passeig vàrem fer uns cinc quilòmetres més per arribar al mateix pantà que el 2013 va complir el seu 50è aniversari. Per aquest motiu hi ha una petita exposició fotogràfica de com era la vall abans de construir-se el pantà, durant les obres i també del seu funcionament actual.
Ja se'ns estavà fent tard així que marxàrem de nou a Sant Julià de V., tot plegat uns 20 quilòmetres, i buscàrem pel poble lloc per a dinar però noi el que hi ha és "d'alto copete" !!! Així que al mirar-nos millor la zona de pícnic del Parc de les 7 fonts veiem que tenen un restaurant, rústic, que si vols pots dinar a les taules de pedra o futa del parc i si no dins d'un petit, però acollidor  restaurant on una gran graella, amb brassa viva, presideix el menjador. Es menja molt bé, preus raonables i plats abundosos i bons. En acabar "l'escocès" (cafè, wiski i gelat de vainilla) migdiada al parc i després amb la TDP (transmissió d'en Pujal) camí de casa a covar un més que segur constipat.



              

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada