diumenge, 2 d’abril del 2017

Reus 1-4-17

Per aquest cap de setmana ens hem plantejat conèixer la que va ser al segle XVIII, la segona ciutat de Catalunya, Reus. Doncs bé, divendres vàrem fer els 130 quilòmetres que ens separen d'aquesta ciutat del Baix Camp a tocar de Tarragona. Entre la serra de Prades i la Costa Daurada.
41.154122, 1.100592
El nostre destí de pernocta és a un estacionament amb places reservades per AC's. El lloc és molt tranquil i proper al centre de la ciutat vella. Han habilitat quatre places exclusives pintades de groc per les autocaravanes. Les places són àmplies. No hi ha serveis i cal posar tíquet de zona blava (ressenya àrea AC).
La ciutat es promociona, turísticament parlant, en tres eixos. El primer consistent en mostrar-se com la segona ciutat amb nombre de construccions modernistes. De fet el nombre d'edificis catalogats sobrepassa la trentena. La segona proposta és la relació de Reus i Gaudí. De fet encara hi ha disputes per ser la ciutat nadiua de l'arquitecte envers a Riudoms. Per aquesta proposta hi ha el Gaudí Experience Reus, a la plaça Mercadal, rovell de l'ou de la ciutat, on hi ha una exposició permanent per aprofundir amb la figura i l'obra del genial arquitecte de la Sagrada Família de Barcelona. La tercera proposta és potser la més festiva i que ens situa a descobrir i viure el món del vermut. Reus és la capital del vermut i hi ha diferents cellers així com un museu-restaurant del vermut De fet als inicis del segle XX Reus era la capital dels destil·lats.

Nosaltres decidim centrar-nos amb la primera proposta. Fer el seguiment de la ruta modernista. Així que dissabte de bon matí iniciem, després d'esmorzar al Bar Gaudí a tocar de l'àrea, la ruta que està ben senyalitzada amb panells verticals grans i acolorits, a mode modernista. Tot el recorregut pot significar uns sis quilòmetres de caminada.
Institut Pere Mata
Un cop feta la ruta del centre de la ciutat ens vàrem apropar a l'Institut Pere Mata. Per anar varèm agafar l'autobús, el 30 1,25€ el bitllet, a la plaça de les Oques. La visita a l'Institut costa 5€ amb un aparell auto-guia. Dir que és una visita fantàstica si és vol gaudir de l'esplendor del modernisme, tot i ser en un espai  sanitari psiquiàtric. Per reduir explicacions un manicomi de disseny per a gent adinerada a la primera dècada del segle XX. Hi ha altres espais que no vàrem poder visitar ja que cal reservar amb antelació com la Casa Navàs.
Ja cansats de caminar vàrem decidir anar a menjar i ho férem a "La presó" C/ La Presó nº 7. Lloc molt "xic" d'ambient cosmopolita amb un menú de 14€+IVA molt interessant.
Per aquest "capde" i atès que el temps estava molt inestable vàrem retornar a casa. Esperem tornar per tocar els altres dos temes, Gaudí i el vermut.
Ara us deixo amb dos vídeos, un de les diferents construccions modernistes catalogades de la ruta modernista proposada i després un recull d'imatges del psiquiàtric noucentiste Institut Pere Mata.


          

          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada