dilluns, 9 d’octubre del 2017

Pineda 7/10/17

Aquest cap de setmana volíem fer algunes feinetes a l'AC així que vàrem escollir un destí pròxim, còmode i amb wifi, així que vàrem decidir l'àrea de Pineda.
Ja divendres nit vaig dedicar bona estona per fer instal·lacions d'aplicacions al "card audio" nou. Pel matí de dissabte un cop esmorzats vàrem fer neteges i altres feinetes de posta a punt i a mig matí vàrem decidir caminar una estoneta i aprofitar el bonic dia assolellat. Vam escollir visitar les restes de l'aqüeducte romà de Can Cua, monument assenyalat en els diferents atractius del terme. 
La seva construcció data aproximadament del s. III d.C. Actualment es conserven quatre arcades. La canalització es desenvolupava a la riba esquerra de la riera. El material utilitzat als murs i les arcades és pedra lligada amb morter molt fort, del mateix terreny; a les voltes s'utilitzava pedra plana col·locada radialment. El tancament dels arcs era amb trossos pissarrosos.
 Dir que tot i ser uns vestigis de força interès no estan prou cuidats. Està en un espai deixat de la mà de déu sense desbrossar i amb brutícia al seu entorn. D'altra banda el trajecte es fa per la carretera d'Hortsavinyà que no té gaire trànsit però que també està molt deixada. Tot i així és impressionant visitar i veure una construcció de fa més de divuit segles.
Durant el camí es pot gaudir del paisatge els inicis del Parc Natural del Montnegre i el Corredor. Podem veure el Montpalau i masies senyorials.

Per acabar el matí, abans d'anar a dinar a la marisqueria Can Pepet, vàrem aprofitar per prendre el sol
al passeig marítim de Pineda de Mar. Cap allà les vuit ja érem de shoping al centre de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada