divendres, 17 de maig del 2019

Montblanc 11/5/19

Aquest cap de setmana ens dirigim a una de les comarques amb vins d'alta qualitat, la Conca de Barberà. Concretament ens desplacem a Montblanc, que té el reconeixement de Conjunt Històric i artístic des del 1948.

En arribar, cap allà les 8 del divendres al vespre, visitem els dos possibles espais per pernoctar amb l'AC. El primer és a tocar dels Mossos d'Esquadra, en una esplanada sorrenca, que està a l'extrem del poble a uns 10 minuts del centre. L'altra opció és a l'estacionament (41.378749, 1.163713, carrer Sindicat) que té l'oficina d'Informació turística i del celler modernista que és també agrobotiga. A tocar de la muralla, cinc minuts del centre.

Pàrquing d'informació i turisme.

Fins les nou del vespre, que encara hi ha llum solar, passegem tot i que bon nombre de botigues ja estan tancant. Passem bona nit, tot i que estem a tocar de la via del tren i de tant en tant es sent el pas d'algun tren.
Dissabte, d'horeta, esmorzem al "xino" que tenim a prop. Ja preparats i amb la panxa contenta, iniciem el camí que pel costat de muralla  ens dirigim cap a la Font de la Ceba
Itinerari fins la Font de la Ceba i tornant pel Francolí (4qmts.).
La caminada ens duu entre mig dels horts i de camps llaurats, fins que ens apropa a la riba del Francolí. Seguint el curs del riu iniciem el retorn al poble, pel camí fluvial que han rescatat com espai de passeig i esbarjo del poble.

Riu Francolí

Un cop al poble visitem l'espai d'informació i turisme i el celler cooperativa. Allà mateix hi ha una  agrobotiga on es pot comprar productes de la comarca i de més enllà... Nosaltres ens vàrem equipar amb unes poques ampolles del seu vi rosat Portell i més.

Centre d'informació i celler agrobotiga.
Com encara ens quedava prou temps vàrem iniciar el recorregut dissenyat per l'ajuntament per a poder passar per tots els espais històrics i significatius de la vil·la. Aquest itinerari ens va tenir una horeta i mitja més de passejada.
A les dues entràvem al restaurant Moli d'en Mallol. Aquest restaurant va estar guanyador d'un dels programes de TV3, "Jocs de Cartes". La seva especialitat són els cargols però tenen una carta molt àmplia  (ressenya del restaurant)

Cargols del Restaurant Molí del Mallol
Havent descansat amb una bona migdiada tornàrem cap a Barcelona.


             

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada