diumenge, 21 de juny del 2020

Bagà (Ruta de la marmota) 19/06/20

Sortim a la tarda del divendres, a dos quarts de sis, amb la por de que trobem una gran afluència de vehicles a la carretera ja que és el primer dia de mobilitat sense resticcions a Catalunya i en portes del pont de Sant Joan. Però sense adonar-nos, i sense cap retenció, arribem a Bagà a les set de la tarda. 

Fem una passejada pel centre i els comerços en general estan oberts tot i que a punt de recollir i baixar persianes. Pels carrers la gent passejant, molts amb la prescriptiva mascareta.
La tarda dóna algunes gotes irregulars però que no acaben de donar prou pluja com per aixoplugar-se. 
En el mateix Carrer Rabal, on acostumen a pernoctar (42,248436 1,867077), quasi a l'entrada del poble descobrim que han instal·lat un "born" de serveis d'aigües netes i brutes per càmpers i autocaravanes. També es veu pintades, a l'asfalt, dues places de dimensions grans que suposem són per estacionar les AC's o càmpers. Tot i això hi ha un cartell que indica que el born està fora de servei. Esperem que aviat donin servei i regulin la pernocta.
Dissabte al matí agafem, després d'esmorzar, la carretera (BV4044) que duu a Coll de Pal. En el quilòmetre 16,8 (42.294035, 1.905485) trobem el Xalet de Coll de Pal. A l'esquerra hi ha una mica d'esplanada, al marge de la carretera, que permet estacionar àmpliament l'autocaravana. Creuem la carretera, ja equipats, i comencem un recorregut de poc menys de tres quilòmetres que amb tota mena d'indicacions i panells informatius t'il·lustren sobre un animaló, xiulador, d'alta muntanya que és la marmota. 


El recorregut és molt i molt maco, amb prats i bosquets de pi negre. Al fons, quan els núvols ens ho permetien, es veia el Pedraforca i a la contra el Puigllançada. Bé, recorregut d'alta muntanya de fàcil fer en una hora, hora i mitja.
Després en dirigim al Pont de Sant Joan (42.262886, 1.837236) a tocar de Bagà. És una zona de pícnic a tocar del riu Bastareny. Hi ha taules i barbacoes i una zona d'estacionament no molt gran però potser i caben entre sis i vuit AC's. Dediquen una estoneta per descansar, dutxar-nos i prendre una cervesa.

 

A quarts de dues entrem al Restaurant de Bagà, L'Amagat (ressenyes) on seguint tots els protocols preventius fem un àpat de menú de 18€ força bo. Després de caminar una mica fem la migdiada. Després optem per torna a Barcelona.

                             

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada