dimarts, 5 de maig del 2015

Delta de l'Ebre 01/05/15

Sortim tard de Barcelona i cap allà les onze estacionàvem, potser a l'última plaça lliure, a l'àrea d'autocaravanes "La cuixota" (40°39'31.51"N 0°40'29.25"E) de la casa de fusta a la llacuna de l'Encanyisada a Poble Nou del Delta.
A les nou, del matí, ens arribem al restaurant per esmorzar i en Lluís, el propietari, ens diu que tenen esmorzars de forquilla que esperem que ens llegirà els plats. Doncs bé, fem cas esperem i al cap d'una hora ja ens hem  cruspit un bon plat de mandonguilles amb patates, un plat amb ou ferrat, samfaina, anguiles fregidetes i patates també fregides, olives, cacauets, tres tallats, vi i gasosa. Tot boníssim i per 15,10€. No parlem ni de règims ni de colesterol. Un dia és un dia, tot i que ja especulem com serà  l'esmorzar que demanarem demà.
Ara si que no hi ha  excusa per posar-se en marxa. Generalment nosaltres ens movem més per la zona del Trabucador, així que aquesta vegada anirem a l'altra costat del riu Ebre, zona nord, a l'urbanització Riumar.
El punt d'inici de la passejada serà al mateix passeig  (40°43'35.81"N   0°50'39.33"E) on podem deixar l'AC sense cap problema. Farem una caminada, Riumar el Garxal, d'uns cinc quilòmetres, per dins del Parc Natural, que ens durà des del passeig de Riumar, amb totes les dunes de banda i banda fins arribar a l'Ebre on han urbanitzat tota la seva riba i han fet un bonic mirador, la torre Zigurat, que et permet veure la desenbocadura i les illes de Buda i San Antoni. La tornada la fem també entre les dunes i zones de nidificació d'aus. Trobarem un aguaitador des d'on observar les aus de la llacuna del Garxal gran. Després seguirem fins arribar a les àmplies platges de Riumar. Veure Web de referència.
Fa caloreta així que decidim marxar cap a les platges del Trabucador on dinarem i gaudirem d'unes vistes esplèndides per un costat les llacunes i per les altres finestres de l'AC tenim vistes de les platges.
Passem la tarda fent el mandrós, llegint i passejant. Com dins del parc natural no es pot quedar ningú a pernoctar tornem a l'àrea de "la Cuixota". Cap a les nou sopem i fem un passeig pel guaitador on ens adonem que els mosquits ja estan de servei, ja que comencen a fer-ne estralls a la nostra soferta pell. Un poc de TV i a dormir. L'endemà en Lluís ja ens espera amb la seva llibreteta de platillos per esmorzar. Ens fa un cop de cap com dient: hola, seieu que ja vinc ! Aquesta vegada el protagoniste del plat serà l'abadejo fregit. Com som uns sapastres en els dialectes del sur  tenim que demanar-li que ens digui de quina bèstia ens parla i ell veient que som de can fanga diu: "bacallà". Bé, fantàstic així dóna gust aixecar-se del llit i seure a taula. En acabar, al cap d'una hora, marxem cap a l'Ampolla on farem l'excursió per visitar  les Olles. Cal arribar a l'Ampolla i fer un quilòmetre de pista que està en molt bon estat. Això és la continuació sur del passeig de l'Arenal. Al final hi ha un restaurant i l'inici dels itineraris ( 0°42'6.97"E   0°42'14.54"E) per visitar una de les llacunes més petites del delta. En aquest recorregut també observarem les formacions de dunes mòbils de sorra que per la nostra esquerra amaguen el mar i trobarem guaitadors i miradors per tafanejar la fauna avícola de la llacuna de les Olles. Tot força maco en un llarg circular, senyalitzat, de poc menys de tres quilòmetres.
Com calia reposar bé les piles per tota la setmana vinent vàrem dedicar una bona estona a fer platja modalitat tumbona. Després ens vàrem arribar a un distribuïdor de peix, que està en el mateix passeig (40°48'21.82"   0°42'6.97"E) i ens vàrem agenciar d'uns ostrons i uns musclos del delta que acompanyats  amb unes bones amanides i una ampolla de cava ens vàrem alegrar el cos. En acabar el nostre àpat mariner ens posàrem a descansar  fent la migdiada i a mitja tarda, sense preses, cap a Barcelona a passar el diumenge a casa. Tot plegat va estar una escapada d'aquelles que t'aixeques d'un lloc per seure a un altre i fas quatre passes per justificar el que endrapes. Però sense cap apenediment que consti !!!



                 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada