dimarts, 3 d’octubre del 2017

Setcases 30/09/17

Sortim divendres cap a Setcases. En arribar estacionem per pernoctar al pàrquing de l'entrada a la població on ja hi havia una altra AC estacionada (42.372828, 2.300020). Com encara es d'hora aprofitem per a fer una passejada. Els carrers estaven quasi bé buits. Però curiosament aquest cap de setmana eren les festes majors de la població. Seguim caminant i a la plaça del Rec trobem una caseta de tir o tombola on mitja dotzena de persones xerraven i disparaven. Com sempre Ca la Nuri estava obert i vàrem aprovisionar-nos d'un bull negre per sopar.
Pel matí sense preses esmorzem deixant que els núvols vagin escampant i deixin pas a un sol tot i que tímid anava guanyant a la grisor del matí.
Amb motxilla a l'esquena iniciem el recorregut proposat per una aplicació força interessant que és Natura Local. L'itinerari circular proposa fer el camí de Socarrats per arribar als Prats de Beduis i tornar a Setcases. És una caminada per conèixer els camps on antigament la gent de Setcases portava el bestiar a pasturar. Passàrem pels camins per on s’anava a feinejar i retrobàrem restes de la seva activitat: murs de pedra, cabanes i barraques avui enfonsades. Dalt els camps, s'obren vistes de les serres properes i, de baixada, gaudírem de les vistes a la vall i del poble de Setcases. Dir que hi ha 350 mts de desnivell que es fan de pregar a l'inici del recorregut tot i la seva bellesa.

En acabar dutxa i marxem cap a Vilallonga de Ter on en el llogarret de La Roca i l'Abella hi ha el Restaurant Can Pei (42.322565, 2.330559) on reposar forces amb uns plats guisats boníssims on no varen faltar els cargols. Migdiada i cap a casa que l'endemà cal llevar-se d'hora per anar a votar.

            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada