diumenge, 16 d’abril del 2017

Guilleries 12-15/4/17

S. Julià de Vilatorta Parc de les 7 Fonts
Per no agafar la sortida massiva de cotxes de la Setmana Santa sortim el dimecres al tard direcció a l'àrea AC de Vic. Trobem quasi bé una dotzena de veïns autocaravanistes, però la majoria estrangers.Nit tranquil·la tot i que la fira està a prop.
El dijous mentre escoltem, per la ràdio, les retencions a la sortida de Barcelona nosaltres ja estem arribant a Sant Julià de Vilatorta. sorpresa quan al arribar al Parc de les Set Fonts, allà on havíem estacionat altres vegades ara era una nova àrea AC (41.921679, 2.322071). Han disposat de quatre estacionaments d'autocaravanes delimitats per fustes, una torreta de connexió elèctrica amb quatre endolls, un espai emporlanat per buidar aigües grises i un abocador de vàter químic. A prop, dins del parc,  l'oficina d'informació turística del poble i de les Guilleries.
Conill a la brasa
Dediquem el matí de dijous per visitar les diferents cases modernistes i monumentals així com la bonica ermita de Sant Roc al costat de la majestuosa casa pairal Albareda , ara hotel. Havent gaudit d'un dijous sant ben solejat  marxem al Parc de les Set Fonts, on és l'àrea, i també un restaurant que cuinen a la brasa molt i molt bé. A destacar les patates d'Olot i el conill. 
Fet un descans marxem cap a Sant Hilari Sacalm. A l'entrada de l'àrea (41.884391, 2.508242) ens rep dos membres municipals que ens donen la benvinguda i ens informen de les activitats programades pels autocaravanistes per aquest cap de setmana en que es celebra un dels "Via Crucis Vivent" més reconeguts a casa nostre. A mitja tarda arriben M&R i un poc més tard M&E. Sopem cadascú a casa seva i a la nit a l'"Hotel" de 4 **** d'en M&R. Fem petar la xerrada fins poc més de mitja nit, això sí sense deixar mai de tenir "algo" a la boca. 
Divendres comencem pel matí acomiadant a l'M&E que prenen nou destí i nosaltres amb una guia local fem el primer recorregut de les estacions del via crucis escortats per dos armats. En acabar anem a visitar el centre de la torneria, on s'exposen eines, màquines, imatges i peces fetes al torn. També veiem com fan algunes peces al torn, concretament una baldufa que comprarem després per un euro. Ara toca fer gana i ho fem al Bar Juani on per 6 € en planten a la taula tres begudes amb tres tapes fantàstiques. Ara ja si anem a la Fonda  La Rita on dinarem força bé. Com no inclourem a la dieta cargols cuinats i peus de porc amb salsafins, aquest últim producte típic a la cuina comarcal de La Selva. Ben dinats cal descansar per afrontar una nit que promet. 
A les vuit ja estem en dansa per trobar lloc on veure una de les estacions més lluïdes de tot el Via Crucis, a la plaça de l'església. trobem un espai on seure i veure per un costat on es farà el judici també l'espai de la presó al temps que per una pantalla gegant podrem seguir la dramatització que es don en altres estacions. Seguim una estoneta pels carrers de Sant Hilari la desfilada, destacant la marcialitat del armats que desfilen a cop de timbal,la dels "lladres" posseïts pel dimoni i un Jesús que arrossegant la creu és tibat per un centurió inexpressiu. Cap allà quarts de dotze, havent fet un mus, en atansem a la que pot ser l'estació més fascinadora, la del calvari. Doncs sí, acaba essent la més impactant i més complexa. A dalt d'un turó, al que s'accedeix per diferents corriols, hi ha tres creus on es desenvolupa el fatídic final de Jesús. Intervenen centurions a cavall, multituds que fan de poble, sacerdots jueus, amic i familiars del crucificat, un Judes turmentat ... Bé, segur que coneixeu la història.
Cansats d'anar amunt i avall i d'estar drets en aquest festival marxem a dormir a quarts d'una.
Parc i Font de Cal Sastre a S. Hilari
Espai Aqua de S. Hilari Sacalm
Dissabte al matí vàrem visitar un bonic espai museístic i també divulgatiu del món de l'aigua. Cal recordar que ha Sant Hilari podem trobar més de cent fonts, que l'empresa Font Vella és el seu tresor empresarial i laboral i que hi ha força moviment entorn al turisme de balneari. Per aprofitar el bon dia que fa seguim fent camí fins la font del Sastre situada en un bonic parc amb taules i bones vistes a la zona alta del poble direcció Osor.
Ara ja sense necessitat de fer més gana ens entaulem al Restaurant Pinotxo on fem una molt bona taula de la que destaquem les faves, l'ànec i les patates d'Olot altre vegada.
A primera hora de la tarda marxem cap a casa acomiadant a M&R que romandran per la zona.

            <   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada