dimarts, 11 de juny del 2019

Vall d'Aran 2/6/19

Escapada a la Vall d'Aran per fer algunes excursions en un entorn de Pirineu inigualable. Surto diumenge al matí per la Nacional II, Nacional 232, túnel de Vielha, Port de la Bonaigua fins arribar al telecadira de la Peülla (42.653275, 0.999699) de l'estació d'esquí de Baquèira Beret. Són les 13h. i inicio l'ascensió a l'Estany de Gerber. És una ascensió de 7qms. d'anada i tornada i un desnivell de 580 mts. per arribar als 2150mts d'alçada Tot el recorregut és d'alta muntanya i requereixo travessar diferents geleres de força fondària. Com la neu és primavera i descomposta sovint quedo colgat de cames. En arribar les vistes són esplèndides, m'ha significat unes quatre horetes en solitari, però ha estat bé.  

Estany de Gerber

Per pernoctar torno a fer el port fins arribar a Salardú, on hi ha una àrea (42.705887, 0.902403) molt àmplia però sense serveis. Hi ha unes sis AC's, alguna sembla que és de "llarga estada".
Dilluns torno a traspassar el Port de la Bonaigua, on hi ha obres per esllavissades, per arribar al desviament (42.642326, 1.026955) que duu al bosc de Gerdar. Accedeixo fent un quilòmetre de pista asfaltada on trobo uns indicadors per arribar-se a la cascada de Gerber. La cascada més alta, 120 mts, del PN  d'Aiguastortes i Sant Maurici. El trajecte és pel Bosc de Gerdar, un espai molt i molt maco. El recorregut, anada i tornada, és de 3,2 qms. Un recorregut tranquil amb espais preciosos, riu, rierols, vegetació d'alta muntanya fascinant. El recorregut l'acabo en un parell d'horetes amb moltes paradetes per a fer fotos i gaudir de l'espai.

Bosc de Gerdar

Cascada Gerber

La tarda la dedico a passejar per Salardú i Vielha. Hi ha molts establiments tancats, atès que acaben de fer la temporada d'hivenr i abans de començar la temporada d'estiu molts estan de vacances.
Dimecres, d'horeta, torno al Port de la Bonaigua (42.664296, 0.978238) , estaciono dalt mateix. Avui toca fer la Tuca de la Cigalera, és un cim modest de 2497 mts d'alçada. Cinc quilometres, anada i tornada, amb un desnivell de 475mts.. El recorregut també és maco, els paisatges són esplèndits, també tinc que travessar diverses geleres. Dalt el cim vistes magnifiques de cims i estanys.


Geleres al Tuc de la Cigalera

Cim de la Cigalera

Després, a mig matí, em dirigeixo al pàrquing d'Orri (42.706611, 0.955932) des d'Arties. Em preparo la motxilla de nou amb una mica de "tentempeus" i begudes hidratants per iniciar una nova ruta als Estanys de Bacivers.
Aquesta excursió és tranquil·la, el recorregut és d'uns cinc quilòmetres, d'anada i tornada i un desnivell de 300 mts. Com en les altres excursions no trobo quasi bé a ningú pel recorregut, així que tot paisatge i tranquil·litat fins arribar a l'estany que també ofereix unes panoràmiques d'alta muntanya esplèndides.


Estany de Baciver

Cap allà les cinc, atès que la previsió meteorològica s'inestabil·litza i les excursions més rellevants que tenia previstes ja les he fet, decideixo acabar la meva estada a la Vall d'Aran. Així que torno a agafar el Túnel de Vielha i prenc camí al Parc Natural del Delta de l'Ebre a trobar-me amb la família. 

                Recull d'imatges de les quatre excursions
                

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada