Sortida el mateix divendres direcció Coll de Nargó. Passejada pel poble que hi ha fira de bolets i tot seguit visita de la seva església romànica d'estil Llombart que la fa diferent i molt bonica. Tot seguit agafem carretera per anar a Montanisell, a 11 quilòmetres d'Organyà per una carretera local un xic estreta i ascendent que et porta cap a la serra de Boumort, reserva natural, on es va a veure i sentir la brama dels cérvols durant els mesos de setembre i octubre. Un cop arribem a Can Borda (42.198306,1.250563) s'acaba la carretera, però a nosaltres tan ens fa ja que hem arribat a un restaurant força especial.
Seiem i diem que vi i gasosa i sense dir cap altra paraula deixan a taula una safata amb vuit embotits diferents i dos tacons de formatge de muntanya, una amanida i una plata de pa amb tomàquet. Quan diem que ja tenim prou, sense canviar paraula ni ase ni bèstia, ens duen quatre cassoles de fang amb, pollastre de pagès amb prunes, vedella amb bolets, caragols amb salsa i peus de porc. Ara sí eens demanen que volem de postres i cafès. Però encara sense haver-ho demanat ens posen unes safates amb grana de capellà, vi bo i perquè no vàrem voler les gotes !!!
Ara ja feta la sobretaula baixem fins Organya on visitem la basílica de Santa Maria i els carrerons del seu voltant. Per cert hi ha un estacionament molt bo (42.212549,1.327704). Amb una mica de plugim baixem cap a Solsona però parant a Ogern i visitant les seves platges artificials. Passejada per Solsona, ens resistim de pecar a la pastisseria, una mica de tele, lectura i a dormir. L'endemà pugem cap a la Vall de Lor, on visitem les fonts del Cardener, La Coma Sant Llorens de Morunys per acabar dinant al mateix pantà de la Llossa de Cavall. després de la migdiada carretera i manta cap a casa.
*
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada