dilluns, 18 de febrer del 2013

Conca de Barberà 16/02/13



Aquesta escapada ha estat una descoberta a una  comarca, Conca de Barberà, on la DO  dels seus vins té molt a dir, també  reconeguda per situar-se la ruta del cisters amb els seus monestirs gegantins.  Però nosaltres el que volíem era conèixer els petits poblets que conformen una comarca on la cultura vitivinícola és preeminent en totes les seves manifestacions. Per aquest motiu es pot assegurar que cada poble té com a poc un celler i en molts casos cellers d'una bellesa arquitectònica notable. Quasi bé tots són d'inici del segle XX, de característiques clarament modernistes. També En cada un dels pobles  hem trobat un o altre motiu per a fer la paradeta i veure aquell retaule d'alabastre, timpà romàniccarrer més estret de catalunya o aquelles places porxades sempre tant agradables per les que  passejar. Així que vàrem agafar divendres a la nit i per la A-2 fins a Montmaneu, conegut també com la Panadella. Un cop allà vàrem recordar que a l'Hostal del Carme de Tàrrega (41.647266,1.104146) feien caragols a la gourmanda per encàrrec així que per pocs quilòmetres més podiem afegir al nostre sopar un plat que a nosaltres sempre ens ve de gust. Ja a l'aparcament de l'hostal vàrem pernoctar com ja havíem fet altres vegades.
Al matí vàrem començar el recorregut per la carretera C-241 (benzinera de La Panadella) que ens duguè fins Montblanc i després a l'Espluga de Francolí on tenim taula reservada per a fer la calçotada a l'Hostal del Senglar. Clar està que a la Conca de Barberà si hi ha algun poble que destaca i que cal no perdres  és Montblanc, però   cal dedicar-li tot un dia  per anar-hi bé. L'Espluga també és gran i té atractius com la cova , les fonts, els diferents  cellers i la cooperativa. Aquest dos pobles per dir-ho d'alguna manera mengen a part en relació als altres de la comarca.
Bé, doncs les visites van estar a Sta. Coloma de Queralt, Les Piles, Rocafort de Queralt, Sarral, Pira i Barberà de la Conca que la vàrem visitar a la tarda després de fer la migdiada al darrera del restaurant. Per altre ocasió ens deixem altre eix interior de la Conca on farem Belltall, Rocallaura i altres més d'interior.
Coses de la vida, a les nou el Beagle movia la cua alegrement donant-nos la benvinguda a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada