En arribar fem una passejada, per estirar les cames, pel centre del poble. No trobem a ningú pels carrers, però bé, ens permet veure els diferents racons del poble que llueixen un gran nombre de llaços grocs. Després de sopar fem una estoneta de ratafia i bunyols de vent. Per la nit a l'estacionament, ja hi som cinc AC's per pernoctar. Cap allà l'1 ens temem el pitjor, un "botellón", però al cap d'una estoneta s'esbaeix l'ensurt i dormim d'allò més bé. Ho certifica el xiaomi de la Dori i la Maribel.
Pel matí, després d'esmorzar, embarquem en un autocar que ens porta fins el Pla de l'Azina. Allà ens espera una bona taula de pa amb tomàquet, sucs, vi i embotits de la comarca el "mandongo". Tot boníssim i a discreció. Després d'una explicació del món dels arbres fruiters, per part d'un responsable dels conreus dels presseguers i dels perers. Després dediquem una bona estona per passejar entre els arbres ben florits i alineats.
Després ens duen, amb l'autocar, fins els altres camps on també dediquem un temps a veure i fotografiar els arbres perers que ofereixen una floració blanca i una disposició diferent de les seves branques, per poder facilitar una collita mecanitzada. Per últim ens apropen a la cooperativa agrària on tothom es proveeix de productes típics i no típics com si no hi hagués un demà. Nosaltres també, oli i vermut.
Ja migdia de dissabte anem a dinar al Hotel Restaurant Can Peixan. Dinem un menú correcte i afegim a taula uns cargols boníssims. Cap allà les 4 ens arribem al Centre d’Interpretació del Món Rural on veiem tota mena d'eines i atuells del camp. Entre diferents carruatges s'exposa el que va ser del M.H. President de Catalunya en F. Macià. Després per arrodonir la tarda ens obren un espai arqueològic anomenat El Fossar on hi ha vestigis d'una esglèsia i dels enterraments de la seva sagrera.
Acabat el programa previst marxem cap els Estanys d'Ivars i Vila Sana i estacionem al pàrquing (41.681875, 0.935950) on pernoctarem amb altra AC. També en arribar fem una curta passejada que ens permet veure la posta de sol sobre el llac.
Diumenge, cap allà les 10, ens preparem per a fer l'excursió que ens durà a donar la volta al llac, uns cinc quilòmetres. Durant el recorregut passarem per diferents guaïtadors i pel mas Cal Sinen on s'ha establert el centre d'informació i divulgació dels estanys.
En acabar l'itinerari marxem cap a Vilagrassa on dinem al Restaurant Catalunya o Casa Pérez uns bons plats de cuina catalana com l'esqueixada, els peus de porc, les guatlles i com no uns boníssims cargols.
Ben dinats fem un breu recés i tot seguit enfilem l'autovia direcció Barcelona que ens permet estar a Lliça de Vall abans de les sis.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada