Comencem l'any visitant el Ripollès. Hem escollit passar la nit de divendres a l'àrea de Can Guetes (42.20278 / 2.19378 ) de Ripoll. Nit molt freda, mínima d'1,5 graus. Dissabte al matí esmorzar al bar de l'àrea i al poc marxem cap a Vallfogona del Ripollès. Hi ha uns 12 quilòmetres de carretera comarcal N-260. Tot són corbes i atès el fred de la nit cal no corre gaire no fos que el glaç fes acte de presència. Bé un cop al poble no hi ha cap problema per estacionar l'AC, hi ha diferents espais possibles i un carrer ampli fa com de ronda del poble. La primera impressió molt bona. Fa un dia esplèndid, sol radiant i temperatura pujant. El primer és reservar taula al Restaurant Can Polla (42.197056 / 2.302924). Tot seguit anem a l'inici de recorregut direcció a la Font Tosca (tríptic d'excursió), marca uns 1,8 quilòmetres. Comencem a caminar per una pista emporlanada que ens durà a creuar la riera, després iniciarem un tram de pujada que ja de terra ens durà als peus de la font. És una passejada molt agradable amb vistes molt maques, bestiar pasturant, masies, camps de conreu, panoràmiques del poble ... Un cop arribem a la font confirmem que no és una font a l'ús. No té broc ni pila o espai arraulit per agafar aigua sinó que és una cascada que des d'una alçada d'uns 10 metres cau fent una cortina d'aigua d'esplèndida elegància. El pas de l'aigua per sobre de roques a creat formes arrodonides de carbonat càlcic com fan les estalactites o estalagmites. A l'entorn de la font hi ha unes passeres que et permeten arribar al punt de caiguda i passar per sota. D'aquests espais en diuen les fonts de les encantades. Bé, un cop fetes les fotos i admirat el paisatge retornem pel mateix camí fins trobar un desviament que ens permetrà arribar al poble però passant per un pont medieval que en el seu temps permetia unir les fortaleses del Castell de la Sala que hi ha a Vallfogona amb el Castell de Vidrà. Aquest darrer tram es costerut i ens duu fins la part antiga del poble on trobarem uns espais molt i molt macos, ben arreglats, als peus del Castell de la Sala. Fem una passada per l'AC i tot seguit anem a veure que mengem. Doncs bé l'experiència és més que bona, tots els plats estan molt bons, però vull destacar el bacallà amb all i oli de poma i els farcecellets de pasta fresca amb pera i formatge. Menú de 17€. En acabar directes a la becaina a l'AC per així a quarts de set ja estem a casa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada