diumenge, 14 de febrer del 2016

Montferri 11/02/16

Dijous vespre ens plantem a l'àrea AC d'El Catllar (41.176643, 1.326889). Aquest espai és agradable, a tocar del riu Gaia, il·luminat amb vistes al castell i amb tots els serveis per les "autos". L'únic però és que no s'agafa senyal de TV. Doncs bé després de sopar i llegir una miqueta a dormir.
Divendres al matí ens apropem a la Cooperativa Elena (mireu la seva web). Quin descobriment !!! Fan esmorzars de forquilla, al carrer hi havia vàries taules plenes i a dins quedaven poques taules de marbre per ocupar. Llegeixo la carta: fetge encebat, sípia amb albòndigues, "callós", pota amb botifarra negre, cigrons amb morro, cua de bou, caragols cuinats, civet de cérvol, estofat de senglar... Bé, qui pot negar-se a entaular-se ? Així que ens agafem una de sípia amb pilotilles i un entrepà "petit" de truita, tot acompanyat amb  vi de la casa, un parell de tallats i un plateret d'arbequines (12€). Ara ja ben calçats fem una passejada per la botiga de la cooperativa i comprem un parrell de litres d'oli i alguna coseta més. Agafem l'AC i prenem carretera direcció a Montferri. Passem per Nulles. Un cop al poble decidim fer un tomb per a saber on cau el restaurant on hem encarregat la calçotada, El Castell de Rocamora i així veure que no hi hagi inconvenients per arribar després. El camí és una pista forestal mig asfaltada  sense problemes que deu tenir un parell de quilòmetres com a molt. Al retorn al poble rebem la trucada d'en Ramon i la Maribel que ja han arribat i ens esperen a la Ermita Santuari de la Mare de Déu de Montserrat a Montferri. Ens apropem i tot seguit busquem un lloc dins del poble per estacionar les autos (41.266246, 1.364678). Cap problema. Ja potser cap allà les 11 iniciem un recorregut dels anomenats saludables que recorren les inmediacions del poble, els seus camps de conreu, la riba del riu Gaia, el carrer major del poble, la seva església de Sant Bartomeu, àlies Barto,  i també la basílica modernista de JM Jujol. Tot plegat poc menys de 5 quilòmetres. El recorregut està senyalitzat però potser per motiu d'algunes avingudes hi ha acumulació de fangs i canyes al costat de la llera del riu gaia, això fa que algun tram sigui una mica perdedor. Però bé sense problemes. és com una passejada de pagès.
Hi ha que destacar l'Ermita Santuari de la Mare de Déu de Montserrat a Montferri (41.268111, 1.369026). Molt maca i d'un caràcter constructiu molt i molt especial. Un cop feta l'excursió ens dirigim al Restaurant Castell de Rocamora (41.262419, 1.366660). El restaurant té un entorn agradable, dins d'un bosc, amb bon estacionament per les AC's. A l'interior hi ha dos espais separats. Un de molt acollidor de tipus rústic amb llars de foc i ambientació masia i l'altre més modern tipus sales de banquets. La calçotada tot i poder acabar valorant-la com força bona, hi ha alguns detalls que caldria que milloressin. Com el pa, l'escalivada i la presència dels cambrers. Pel que fa a quantitat res a objectar, molt bé. Els calçots, la carn, mongetes, botifarres, begudes i postres força bé i el preu dels més raonables 32€.
A quarts de sis ens posem en marxa cap a Nulles, on visitem la botiga d'un dels cellers modernistes més reconeguts de Cèsar Martinell. Les bodegues Adernat. Dins d'aquesta joia arquitectònica hi ha uns bons vins i especialment el cava Gran Reserva Adernats XC que ha resultat ser el millor cava del món, segons la prestigiosa guia 50 Great Cavas que ha atorgat 98 punts sobre 100. Quedem estorats quan ens informen que per a poder demanar aquest cava caldrà esperar al novembre vinent, atès que ara ja ho tenen tot venut. Nosaltres modestament agafem algunes ampolles de vi, no tant preuades però que segur ens faran recordar un bon dia amb bona companyia.
Acabat de fer algun que altre tastet, de vi, marxem cap a l'àrea del Catllar on un cop estacionats donem la volta a un poble tranquil i ben il·luminat, especialment la zona del castell, fa molt bona temperatura.Com el dia a estat complert ens retirem d'horeta a descansar.
Dissabte pel matí en R&M ens avisen que marxen a la visita del castell, nosaltres tot just ens llevàvem. Per esmorzar vàrem tornar a la Cooperativa, avui encara més plena, però en una taula rodona en un reconet hem cruspeixo un plat de fetge encebat fantàstic. Cap allà  passades les dotze marxem i a un quart de tres ja estem entaulats a Barcelona.
Fins la propera !!!

                     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada