dilluns, 10 de maig del 2021

PORTLLIGAT 5-7/05/21

 Sortim a primera hora de la tarda, cap a l'Alt Empordà, per plantar-nos a Portlligat a quarts de vuit del vespre. Tenim intenció de fer una escapada allà on Dalí va fer  la capital del Surrealisme. Portlligat és una cala protegida del mar obert per les illes de Porlligat i Sa Farinera . Està entre Cadaqués i Cap de Creus un petit paradís on Dalí i la seva dóna Gala van establir la seva residència, a partir de una petita cabana de pescador, entre els anys 30 i els 80.

Cadaqués no és pas un municipi acollidor per autocaravanes, hi ha molts senyals de prohibicions pel turisme itinerant. Tant sols en el Pàrquing 4 (42.295352, 3.286811), que està situat a tocar de la platja de Portlligat, es pot estacionar i pernoctar amb  autocaravana tot i que no hi ha serveis. Durant els mesos de Juliol i agost és de pagament d'uns 10€.

Un cop estacionats dediquem una bona estona, abans de que se'ns faci fosc, a estirar les cames i passejar per la platja fins la casa de Dalí i pels pocs racons de la zona. A la zona d'estacionament som unes deu autocaravanes. Mentre estàvem sopant va aparèixer un senglar que com si fos un gosset va anar visitant, els que allà estàvem, per veure si arreplegava quelcom de menjar. Nit tranquil·la.

Dijous sense presses esmorzem i tornem tot passejant cap a la Casa Museu Dalí. Tenim reserva a les 11h. Ho vàrem fer telefònicament un dia abans des de Barcelona. A l'hora prevista iniciem la visita en grup reduït i amb una guia que dóna algunes explicacions de les diferents estances i d'altres anècdotes de la parella. Dir que és una magnífica visita que desperta, encara més, l'admiració per l'artista.

Cap allà quarts de dues ens entaulem al xiringuito de platja Racó d'en Dani (ressenya). A primera hora de la tarda, després d'un descanset, marxem a peu fins el centre del nucli urbà de Cadaqués. Hi ha un quilòmetre i mig fins el centre. En 25 minuts ja estem a la plaça de F. Rahola on està el Casino.

Arribem poc abans del tancament de restaurants. Hi ha força gent pels carrers atès els temps que corren amb la pandèmia. Aprofitem per comprar un tap a la pastisseria i menjar-nos-lo tot mirant el mar i la  bonica estampa del port. Això sí  asseguts a l'ombreta perquè fa caloreta d'estiu.

Tornem al pàrquing 4 fent un trajecte diferent per passar pel quarter de la Guàdia Urbana. Resulta que les autocaravanes requerim demanar permís per `poder accedir al Parc Natural de Cap de Creus. Aquest permís es pot demanar al  telefon 972159343 de la GU. Nosaltres vàrem  esperar una estoneta per aconseguir l'esmentat permís. Quan arribem a Portlligat, potser cap allà les set, ens posem còmodes i entre TV's, lectures, telèfons i tablets passem el que resta de tarda. Sopar i a dormir. 

Divendres, d'horeta, marxem amb el  nostre permís cap a Cap de Creus a uns 7 quilòmetres de Portlligat. Tot just quan arriben a l'estacionament del far una patrulla de la GU ens demanen el permís i també ens orienten de com estacionar. Un cop aparcats esmorzem . Passem per informació i ens indiquen les possibilitats senderistes de la zona. Ens aconsellen l'itinerari 15.  Cap allà les deu comencem el sender però el terreny és força cantellut i cal tenir cura de com trepitjar amb seguretat. Dori no es troba prou còmode així que es retira a la fantàstica terrassa del restaurant del far on es gaudeix d'unes panoràmiques fantàstiques.

 Jo decideixo continuar l'itinerari i acabo fent la seva variant més llarga. Aquest trajecte també ofereix unes vistes i uns espais amb meravellossos illots, roques en formes inverosímils i caletes d'accés impossible. En acabar la caminada marxem per  gaudir de les vistes  de l'espai Tudela. En arribar a l'espai Tudela se'ns fa impossible estacionar l'AC. L'estacionament Tudela està tancat i  l'aparcament Ses Portes (42.32034, 3.29489) que hi ha abans també està ple. Com no es pot estacionar en els vorals i menys amb  l'AC decidim marxar i posposar aquesta visita per altra ocasió. A quarts de dues tornem a seure a la terrassa del Racó d'en Dani, ja que l'experiència del dia anterior va estar força bona. Un cop recollit  i havent descansat un poquet  iniciem el retorn cap a Barcelona. 

A les set ja érem a casa.

                 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada